people-romania

imagine: getty images

Anul trecut pe vremea asta făceam o prezentare echipei din Londra despre România.  Prezentarea avea 10 slideuri peisaje, munti, castele,  cadre frumoase din orase frumoase, oameni imbracati in costume nationale.  Era o imagine partiala. Nu facusem poza la muntii goliti de paduri, nu facusem poza la oamenii inghetati din statiile de autobuz, la dezamagirile de pe fluturasii de salarii, la cozile de la drpciv si nici cocalarilor si pitipoancelor  oamenilor cu gusturi vestimentare subiective care se fac asa de bine vazuti. Astea-s rufele noastre si le spalam in familie. Cel putin asa ar trebui.

Anul asta nu mai facem prezentari nimanui pentru ca anul asta suntem acasa de ziua noastra. Si sunt peste tot steaguri, peste tot mesaje de patriotism si urari de bine.  Urarea noastra e o multumire.

Multumim oamenilor care muncesc.  Stim, munca voastra e supra-taxata, sistemul e defect si corupt, salariile sunt mici, stim. Munciti oricum. Multumim. E cea mai mare dovada de patriotism.

Multumim oamenilor care ne invata. Parinti, bunici, parinti, profesori, oameni care ne indrumati. Multumim.

Multumim oamenilor care se lupta pentru schimbare.  Oameni cu ONG-uri, presa, oameni care isi pun la bataie buzunarul pentru cauze nobile, oameni care se lupta cu coruptia, oameni care se lupta cu incompetenta din sistem, oameni care se lupta cu abuzurile. Multumim. Ne inspirati.

Multumim oamenilor care ne reprezinta cu demnitate dincolo de granite.  Oameni care muncesc cinstit, oameni care vorbesc de bine tara noastra, oameni care fac performanta. Multumim. Voi sunteti ambasadorii nostri.

La multi ani, dragi români! si Multumim!